vineri, 15 mai 2009

Reţeta zilei


Ciolan Afumat cu Cartofi la Cuptor

Ingrediente:

6 cartofi medii,
un ciolan afumat,
ulei de masline,
piper
o ladă de bere
*Atenţie!!!Berea neaparat rece pentru a nu strica gustul mâncării.

Preparare:
Se ia desfăcătorul de bere şi cu grijă mare pentru a nu agita berea,se desface prima sticlă.
Se beau 3 înghiţituri bune de bere.Atenţie!!!Nu mai puţin de trei!
Se trece la următoarea etapă
Se termină berea şi apoi curăţam cartofii şi se dau într-un clocot în apă cu puţin delikat pe parcursul a maxim 2 beri.
Datorită complexităţii reţetei se cheamă încă un ajutor profesionist.
Într-un vas punem ciolanul, cartofii pe lângă el ... ii stropim cu puţină bere proaspăt desfacută, punem puţin piper deasupra şi încă 2-3 guri de bere, acoperim vasul cu folie şi dăm la cuptor până bem 5 beri,fiecare. Cand se termină cele 5 beri,e aproape gata scoatem folia mai stropim cu puţină bere şi lăsăm iar la cuptor sa se rumeneasca frumos până servim 2 beri. Se serveşte cu mămăligă şi mujdei de usturoi şi bineînţeles BERE pentru poftă de mâncare.
POFTĂ BUNĂ!

Timp Preparare: 1 h-5h- 'Complexitate: maximă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu