luni, 29 august 2011
Pursuit of hapiness
Gasesc bizar cat de obsedata e lumea de fericire. Oriunde te uiti si cu oricine vorbesti scopul final a oricarei intreprinderi e fericirea.
Cum arata fericirea? Cum sa faci sa fii fericit?
Casa, masina, cont in banca, o fi raspunsul? S-ar zice ca da, toate astea insotite de sot/sotie care arata tot ca in ziua nuntii si dupa 20 de ani de casnicie, cu parul putin grizonat. Asa citim prin reviste, pline de retete ale fericirii...
Hmmm!Poate nu.Ca vad ca si cei bogati si frumosi se despart si ei sunt nefericiti.
Prin Papua noua Guineea sau prin jungla amazoniana fericirea e un stomac plin, nevasta, copii.Ce-i daca are tatele pana la buric,nu-i bai, de mancat si de baut sa fie. Si sunt fericiti.
Asaaaa, fara shoping, fara bani si silicoane sunt fericiti.
Fericirea pe care ne-o vand revitele si filmele si pana la urma cea pe care ne-o imaginam cu totii e iubirea poetica, de poveste care nu are nici o legatura cu realitatea. In viata reala trist sau nu, ne iubim cu patima, apoi intram intr-o stare de veghe, care se hraneste cu iubitea de foc de la inceput.
Exista multe simulacre ale fericirii, e greu sa iti dai seama daca faci alegerea corecta, dar nu pot nici trai in frica asa ca tue femeie a vietii mele iti intind mana – Vino cu mine, nu-ti voi da drumul, impreuna vom strabate desertaciunea vietii, tu fi stanca mea, iti voi fi eu munte, tu, fi-mi izvor de apa rece, -Nu-ti fie teama!
Incercarea noastra fie timpul, saruta-mi gura si vino la pieptul meu sa auzi inima cum bate.E tot ce imi doresc! Acum sunt fericit!
vineri, 26 august 2011
Printre ganduri
Fac multe..bune..rele, constient sau nu imi vin in minte vorbele mamei”ai grija ce faci,Dumnezeu e sus si vede!”Stiu ca are dreptate, dar am si momentele mele de necredincios Toma.Ca acum.
Am invatat ca Isus e Cristosul, Mesia, datatorul de viata.
Si chiar e, pentru mine (asta nu ma impiedica totusi sa-mi vad de viata de parca n-ar exista, adica sa fac ce-mi place..ceva gen ‚God its on line 2!Holding). Pentru altii in schimb el poarta nume ca Buda sau Mohamed sau chiar nu e doar un Dumnezeu, sunt mai multi, la care se inchina, buni sau rai. Si ce imi place cel mai mult e ca fiecare crede cu tarie in Dumnezeul lui ca fiinta suprema si credinta fiecaruia este cea adevarata. Noi ne uitam compatimitori la ei, ei la noi si fiecare stie ca celalalt e condamnat la moarte vesnica in necredinta. Nu mai departe de noi crestinii, la Biserica aflam ca sunt asa zisi crestini sectanti care au luat-o pe o cale gresita si sufletele lor automat sunt condamnate la eternul intuneric. La fel si ei, in acelasi ton, vin, ne bat la usa, ne propovaduiesc adevarata credinta, cu citate din Biblie, pliante frumos colorate, ne arata cat de gresita e a noastra cale si ne sortesc grozave chinuri daca nu ne intoarcem la Dumnezeul in care credem deja. Credem in acelasi Dumnezeu, dar cumva prin cai intortochiate, credem gresit si mai ales ne manifestam credinta gresit, nu ne rugam bine, nu punem punct la sfarsit de rugaciune si culmea culmilor s-ar parea ca nici ei.Hmmm.. Psihedelic de-a dreptul!
Am invatat ca nu te mantuiesti daca nu crezi in adevaratul Dumnezeu si atunci ma intreb eu...aia din jungla, care n-au inventat inca focul, darmite sa auda de Dumnezeu, sunt sortiti Geenei? Ca nu mi se pare prea crestinesc...
Care sa fie oare adevarul? O fi una? O fi alta? O fi la mijloc?Inclin sa cred ca da; si poate mai linistiti or fi aia din jungla si mai aproape de Dumnezeul Adevarat decat noi. Adica salbaticia lor pare mai de doamne-ajuta decat civilizatia noastra elevata.
Parca sunt mai sinceri, mai buni, mai interesati de lucrurile importante decat noi.
Asa ca poate ca n-ar fi rau sa ne aducem aminte ca prostul poate spune lucruri destepte, iar „salbaticii” aia pana la urma nu sunt ei chiar atat de prosti.
miercuri, 24 august 2011
Topul celor mai lungi dosare de coruptie
De altfel, procedura greoaie de a rezolva astfel de cazuri a fost criticata recent si de raportul pe justitie al Comisiei Europene, care nota ca un numar semnificativ de dosare care implica demnitari se afla in prezent pe rolul instantelor de judecata.
Ziare.com va prezinta topul marilor dosare de coruptie in functie de perioada in care se afla pe birourile judecatorilor.
1. Serban Mihailescu, dosarul "Arme de vanatoare": 5 ani si 6 luni.
Prima pozitie in clasamentul celor mai lungi dosare de coruptie este ocupata de senatorul Serban Mihailescu, fost PSD-ist, trecut in barca UNPR. Procesul sau se afla in instanta de nu mai putin de cinci ani si jumatate.
Procurorii il acuza pe actualul parlamentar, trecut in 2010 din Opozitie in barca Puterii, ca in perioada aprilie-mai 2002, pe cand era ministru coordonator al Secretariatului Guvernului in Cabinetul Adrian Nastase a primit de la Fanel Pavalache, consilierul sau personal, 9 arme de vanatoare, in valoare de 26.000 de lei, pentru a-l mentine in functie. Urmarirea penala in cazul Mihailescu a inceput pe 15 martie 2006 si dupa doua luni dosarul a fost trimis in instanta.
2. Marian Oprisan, dosarul "Caprioara": 5 ani si 4 luni
Presedintele Consiliului judetean Vrancea, social-democratul Marian Oprisan, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Prejudiciul total adus statului in acest caz este de aproximativ 2,2 milioane de euro. Oprisan a fost trimis in judecata pe 5 iunie 2006. Traseul dosarului este unul complicat, fiind mutat de la o instanta la alta, potrivit datelor publicate de Alianta pentru o Romanie Curata.
De la Judecatoria Focsani a ajuns la Tribunalul Vrancea, de unde a fost stramutat la Tribunalul Cluj. De aici, dosarul s-a indreptat catre Judecatoria Cluj, pentru ca la inceputul lui 2010 sa se intoarca la Judecatoria Focsani, apoi iar la Judecatoria Cluj, unde se afla in octombrie 2010.
3. Dinu Patriciu, dosarul "Rompetrol": 5 ani si 2 luni
Afaceristul este acuzat de procurori de spalare de bani, delapidare, manipularea pietei de capital, asociere pentru savarsirea de infractiuni, divulgare de informatii cu caracter secret. Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in 8 septembrie 2006. Pe 17 septembrie 2010, instanta a admis o exceptie de neconstitutionalitate si a decis suspendarea dosarului pana la decizia Curtii Constitutionale.
Intre timp, Dinu Patriciu a investit milioane de euro in trustul de presa Adevarul, iar in ultima perioada s-a apropiat evident de Putere, declarandu-se dispus la o reconciliere cu presedintele Traian Basescu.
4. Ionel Mantog, dosarul "Stramutati de lux": 4 ani si 10 luni
Procurorii il acuza pe Ionel Mantog, fost deputat PNL de Gorj si secretar de stat in Ministerul Economiei, actulamente membru PDL, ca a folosit informatii ce nu sunt destinate publicitatii "in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite", informeaza Alianta pentru o Romanie Curata. Mantog a fost trimis in judecata pe 6 septembrie 2006, pentru mai multe infractiuni de coruptie.
Din martie 2010, procesul este suspendat pentru o exceptie de neconstitutionalitate, ceea ce s-a intamplat si in perioada 21 iunie 2007 - 20 ianuarie 2008.
5. Adrian Nastase, dosarul "Zambaccian": 4 ai si 9 luni
Adrian Nastase este acuzat de luare de mita, obtinerea unor foloase necuvenite si santaj. Procurorii il acuza ca si-ar fi insusit prin intermediul Irinei Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, obiecte din China in valoare de peste 1,3 milioane de euro. Din 2006, cand a fost trimis in judecata, procesul lui Nastase a fost intrerupt timp de 2 ani si opt luni.
6. Serban Bradisteanu, dosarul "Aparatura medicala pentru penitenciare": 4 ani si 6 luni
Chirurgul Serban Bradisteanu, fost senator PSD in legislatura 2000-2004, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice. A fost trimis in judecata in martie 2007. Procurorii il acuza pe Bradisteanu ca a primit mita 4 milioane de euro in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata. Banii ar fi fost virati in conturile unei firme off-shore din Insulele Virgine Britanice.
7. Adrian Nastase, dosarul "Matusa Tamara": 4 ani si 2 luni
Adrian Nastase este acuzat, in cel mai cunoscut dosar in care este implicat, de dare de mita. El este judecat impreuna cu Ioan Melinescu, fost presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), acuzat la randul sau de distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii.
Procurorii sustin ca, in noiembrie 2000, Ioan Melinescu, la acea vreme doar membru al Plenului ONPCSB, l-a contactat, cu sprijinul denuntatorului Genica Boerica si al lui Ristea Priboi, pe deputatul Adrian Nastase, caruia i-a comunicat ca institutia investigheaza depunerea in numerar a 400.000 de dolari, intr-un cont deschis la Creditanstalt Austria - actualmente HVB Bank - pe numele Danielei Nastase, sotia pesedistului.
Melinescu i-a promis lui Nastase ca va bloca dosarul, Nastase numindu-l apoi seful Oficiului. Conform rechizitoriului, suma de 400.000 de dolari, ajunsa in conturile sotiei social-democratului, depasea veniturile familiei, cei doi soti Nastase motivand ca suma provine dintr-o mosternire lasata de Matusa Tamara.
8. Gheorghe Falca, dosarul "Fabrica de Zahar": 3 ani si 4 luni
Primarul PDL al Aradului, Georghe Falca, este judecat pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial. Procurorii il acuza pe primarul PDL-ist ca, in 2005, a primit de la doi afaceristi o casa de 242 de metri patrati in central Aradului, la schimb cu un apartament de 90 de metri patrati de la etajul 9 al unui bloc vechi.
Diferenta dintre cele doua imobile ar fi de peste 100.000 de euro. Cei doi afaceristi au fost ajutati astfel sa primeasca un teren subevaluat in centru.
9. Paul Pacuraru, dosarul "Mita si nepotism": 3 ani si 5 luni
Fostul ministru al Muncii este acuzat de procurorii DNA de luare de mita. Liberalul i-ar fi garantat colegului sau de partid, Dan Ilie Morega, ca ii va numi un apropiat in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj, daca il ajuta pe fiul sau sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexurile Energetice Rovinari si Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, unde Morega era membru in AGA.
10. Dan Voiculescu, dosarul "Privatizarea ICA": 3 ani si 4 luni
Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca si-a folosit pozitia de lider al Partidului Conservator pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel real. Conservatorul a fost trimis in judecata in decembrie 2008. Urmatorul termen al procesului va avea loc pe 28 septembrie 2011.
http://www.ziare.com/stiri/coruptie/topul-celor-mai-lungi-dosare-de-coruptie-vezi-cine-sunt-politicienii-implicati-1115011?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_42979
vineri, 19 august 2011
Pasarea Colibri - Corydon
Sunt cel mai frumos din orasul acesta,
Pe strazile pline cand ies n-am pereche,
Atat de gratios port inelu-n ureche
Si-atat de-nflorite cravata si vesta.
Sunt cel mai frumos din orasul acesta.
Nascut din incestul luminii cu-amurgul,
Privirile mele dezmiarda genunea,
De mine vorbeste-n oras toata lumea,
De mine se teme in taina tot burgul.
Sunt Printul penumbrelor, eu sunt amurgul...
Nu-i chip sa ma scap de priviri patimase,
Prin parul meu vanat, subtiri trec ca ata,
Si toti ma intreaba: sunt moartea, sunt viata ?
De ce-am ciorapi verzi, pentru ce fes de pase ?
Si nu-i chip sa scap nici pe strazi marginase...
Panglici, cordelute, nimicuri m-acopar,
Cand calc, parca trec pe pamant de pe-un soclu.
Un ochi (pe cel roz) il ascund sub monoclu
Si-ntregul picior cand pasesc il descopar,
Dar iute-l acopar, ca iar sa-l descopar...
Celalalt ochi (cel galben) il las sa s-amuze
Privind cum se tin toti ca scaiul de mine.
Ha ! Ha ! Dac-ati sti cat va sade de bine
Sarind, topaind dupa negrele-mi buze.
Cellalt ochi s-amuza si-l las sa s-amuze
C-un tainic creion imi sporesc frumusetea,
Fac baie in cidru de trei ori pe noapte
Si-n loc de scuipat am ceva ca un lapte,
Pantofi cu bareta-mi ajuta zveltetea
Si-un drog scos din sange de scroafa, nobletea.
Toti dintii din gura pudrati mi-s cu aur,
Mijlocul mi-e supt in coreset sub camase,
Fumez numai pipe de opiu uriase,
Pe bratul meu drept tatuat-am un taur
Si fruntea mi-e-ncinsa cu frunze de laur.
Prin lungile, tainice, unghii vopsite,
Umbrela cu cap de pisica ranjeste
Si nu stiu de ce, cand plimbarea-mi prieste,
Cand sunt multumit c-am starnit noi ispite,
Din mine ies limbi si naparci otravite.
Din mine cresc crengi ca pe pomi, matasoase,
Si insasi natura atotstiutoare
Ea insasi nu stie ce sunt: om sau floare ?
Sau numai un turn ratacit printre case,
Un turn de pe care cad pietre pretioase ?
Sunt cel mai frumos din orasul acesta,
Pe strazile pline cand ies n-am pereche,
Atat de gratios port inelu-n ureche
Si-atat de-nflorite cravata si vesta.
Sunt cel mai frumos din orasul acesta.
joi, 11 august 2011
Amărâţi
Mioara Roman a mai castigat o runda in batalia cu normalitatea si bunul simt. Deocamdata nu va fi evacuata din vila de protocol din cartierul Primaverii pe care o ocupa fara absolut niciun drept si fara a mai plati chirie. Nu este doar victoria ei. Este inca o victorie a nomenclaturii privilegiate impotriva statului de drept.
Ani de zile, familia Roman a platit pentru vila de protocol o chirie nu modica, nu simbolica, ci ridicola, 81 de dolari pe luna. Adica mai putin decat pentru o garsoniera dintr-un cartier marginas al Bucurestiului.
Dar pana la urma, ulciorul n-a mai mers la apa. La 8 ani dupa incheierea ultimului mandat intr-o demnitate publica a lui Petre Roman, adica in 2008, chiria impusa pentru vila din strada Gogol a fost adusa la valoarea de piata, adica 6.000 de euro. Intre timp, fostul premier isi luase lumea in cap si d-na Roman a ramas singura in casa cu o suprafata utila de 219 metri patrati si cu o gradina de 1.800 metri patrati.
Mioara Roman nu numai ca a ramas fara drept in casa de protocol, dar nu a mai platit nici chiria, caci pensia, e cum va spuneam, mica. Restantele s-au acumulat pana la jumatate de milion de euro.
Data in judecata de RAPPS, amenintata cu executarea silita pentru datorie si in iminenta unei evacuari mai mult decat justificate, Mioara Roman, cu un tupeu nemasurat, are doua variante pentru statul roman: ori sa-i mareasca pensia la peste 6.000 de euro ca sa plateasca chiria, nu si restantele se-ntelege, ori sa-i scada chiria pana un nivel accesibil din pensia ei mititica. Cata flexibilitate, zau asa!
Daca Mioara Roman ar fi un caz singular, poate ca nicin n-ar mertia atata osteneala. Dar in aceeasi situatie sunt zeci de alte lipitori care, in virtutea unor functii ocupate vremelnic, s-au eternizat in case de lux ale RAPPS de unde nu se dau plecati sub nicio forma.
Vi se pare ca Gelu Voican Voiculescu, Oliviu Gherman, Mihai Bujor Sion, Tanase Joita sau Adrian Severin au vreun drept la casele de protocol in care stau si pentru care refuza sa plateaca chiriile actualizate.
Mă apucă râsul/plânsul.
Să trăiţi şi voi bine.
http://www.ziare.com/petre-roman/stiri-petre-roman/nomenclatura-nu-moare-si-nu-se-preda-1113330?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_41959
miercuri, 10 august 2011
The Big Kahuna Advice
Bucurã-te de puterea și frumusețea tinereții tale
Sau nu. Nu vei înțelege puterea și frumusețea tinereții pânã nu le vei mai avea.
Peste 20 de ani, privindu-ți pozele,îți vei da seama, cum acum nu poți vedea câte posibilitãți aveai, cât de bine arãtai și atunci vei știi că nu ești atât de gras pe cât îți imaginezi.
Nu-ți face griji cu viitorul sau fã-o, știind cã fãcând asta, e la fel de eficient ca frecția la piciorul de lemn.
Adevãratele tale probleme sunt unele la care nu te gândești și care te lovesc într-o dupã-masã liniștitã de vineri.
În fiecare zi, fã ceva ce te sperie. Cântã. Be wild.
Nu fii nesãbuit cu inimile altora și nu-i suporta pe cei nesãbuiți cu a ta.
Nu-ți pierde timpul cu gelozia.Uneori ești în frunte, alteori în urmã, cursa este lungã și pânã la urmã e doar cu tine însuți.
Amintește-ți complimentele. Uitã insultele, pãstreazã scrisorile de dragoste.
Nu te simți vinovat dacã nu ști ce vrei de la viațã. Majoritatea cunoscuților mei mai în vârstă nu ştiau nici ei la 22 de ani. Mulți oameni interesanți de 40 nici acum nu știu.
Nu uita, eşti ceea ce bei. Fii atent cu genunchii, când te vor durea vei regreta că n-ai ascultat pe mama .
Când simți că timpul trece prea repede, nu te mai grăbi.
Poate te vei cãsãtori sau nu. Poate vei avea copii sau nu.
Poate vei divorța la 40 sau poate vei dansa tango la nunta de aur.
Orice faci, nu te felicita sau învinovăți prea mult, opțiunile tale sunt 50% noroc. Ca și ale celorlalți.
Bucurã-te de corpul tãu. Folosește-l cum poți mai bine.
Nu te teme de el, sau de ce spun alții despre el, face totul pentru tine.
Danseazã, chiar dacã n-o poți face decât în propria sufragerie.
Citește instrucțiunile la orice, chiar dacã nu le urmezi.
Nu citi reviste de modã. Te vor face sã te simți urât. Nu căuta în cărți cum să faci dragoste.Fă! Sărută de noapte bună mai ales când v-ați certat.
Zâmbește mai des.
Cunoaște-ți pãrinții. Nu ști când vor dispãrea.
Fii amabil cu rudele. Sunt singura ta legãturã cu trecutul și singurii oameni care-ți rãmân alãturi.
Prietenii vin și pleacã, puținii care rãmân prețuiește-i.
Muncește din greu pentru visele tale. Nu le uita.
Cu cât înaintezi în vârstã cu atât mai mult ai nevoie de oamenii pe care-i cunoșteai în tinerețe.
Cãlãtorește.
Nu-ți bate joc de pãrul tãu altfel, la 40 de ani va arãta ca de 85
Fii atent ce sfaturi urmezi şi ai rãbdare cu cei care ți le dau.
Când dai un sfat, amintește-ți lecția primită ca să-l înveți. Urmează-l dacă tot îl dai.
Ai încredere în tine!
vineri, 5 august 2011
Test personalitate
Extraverted | Intuitive | Thinking | Judging |
Strength of the preferences % | |||
33 | 12 | 12 | 22 |
moderately expressed extravert
slightly expressed intuitive personality
slightly expressed thinking personality
slightly expressed judging personality
2. Testul Enneagram
|
|