joi, 11 august 2011

Amărâţi


Mioara Roman a mai castigat o runda in batalia cu normalitatea si bunul simt. Deocamdata nu va fi evacuata din vila de protocol din cartierul Primaverii pe care o ocupa fara absolut niciun drept si fara a mai plati chirie. Nu este doar victoria ei. Este inca o victorie a nomenclaturii privilegiate impotriva statului de drept.
Ani de zile, familia Roman a platit pentru vila de protocol o chirie nu modica, nu simbolica, ci ridicola, 81 de dolari pe luna. Adica mai putin decat pentru o garsoniera dintr-un cartier marginas al Bucurestiului.
Dar pana la urma, ulciorul n-a mai mers la apa. La 8 ani dupa incheierea ultimului mandat intr-o demnitate publica a lui Petre Roman, adica in 2008, chiria impusa pentru vila din strada Gogol a fost adusa la valoarea de piata, adica 6.000 de euro. Intre timp, fostul premier isi luase lumea in cap si d-na Roman a ramas singura in casa cu o suprafata utila de 219 metri patrati si cu o gradina de 1.800 metri patrati.
Mioara Roman nu numai ca a ramas fara drept in casa de protocol, dar nu a mai platit nici chiria, caci pensia, e cum va spuneam, mica. Restantele s-au acumulat pana la jumatate de milion de euro.

Data in judecata de RAPPS, amenintata cu executarea silita pentru datorie si in iminenta unei evacuari mai mult decat justificate, Mioara Roman, cu un tupeu nemasurat, are doua variante pentru statul roman: ori sa-i mareasca pensia la peste 6.000 de euro ca sa plateasca chiria, nu si restantele se-ntelege, ori sa-i scada chiria pana un nivel accesibil din pensia ei mititica. Cata flexibilitate, zau asa!
Daca Mioara Roman ar fi un caz singular, poate ca nicin n-ar mertia atata osteneala. Dar in aceeasi situatie sunt zeci de alte lipitori care, in virtutea unor functii ocupate vremelnic, s-au eternizat in case de lux ale RAPPS de unde nu se dau plecati sub nicio forma.

Vi se pare ca Gelu Voican Voiculescu, Oliviu Gherman, Mihai Bujor Sion, Tanase Joita sau Adrian Severin au vreun drept la casele de protocol in care stau si pentru care refuza sa plateaca chiriile actualizate.

Mă apucă râsul/plânsul.
Să trăiţi şi voi bine.

http://www.ziare.com/petre-roman/stiri-petre-roman/nomenclatura-nu-moare-si-nu-se-preda-1113330?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_41959

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu