vineri, 26 august 2011

Printre ganduri


Fac multe..bune..rele, constient sau nu imi vin in minte vorbele mamei”ai grija ce faci,Dumnezeu e sus si vede!”Stiu ca are dreptate, dar am si momentele mele de necredincios Toma.Ca acum.

Am invatat ca Isus e Cristosul, Mesia, datatorul de viata.

Si chiar e, pentru mine (asta nu ma impiedica totusi sa-mi vad de viata de parca n-ar exista, adica sa fac ce-mi place..ceva gen ‚God its on line 2!Holding). Pentru altii in schimb el poarta nume ca Buda sau Mohamed sau chiar nu e doar un Dumnezeu, sunt mai multi, la care se inchina, buni sau rai. Si ce imi place cel mai mult e ca fiecare crede cu tarie in Dumnezeul lui ca fiinta suprema si credinta fiecaruia este cea adevarata. Noi ne uitam compatimitori la ei, ei la noi si fiecare stie ca celalalt e condamnat la moarte vesnica in necredinta. Nu mai departe de noi crestinii, la Biserica aflam ca sunt asa zisi crestini sectanti care au luat-o pe o cale gresita si sufletele lor automat sunt condamnate la eternul intuneric. La fel si ei, in acelasi ton, vin, ne bat la usa, ne propovaduiesc adevarata credinta, cu citate din Biblie, pliante frumos colorate, ne arata cat de gresita e a noastra cale si ne sortesc grozave chinuri daca nu ne intoarcem la Dumnezeul in care credem deja. Credem in acelasi Dumnezeu, dar cumva prin cai intortochiate, credem gresit si mai ales ne manifestam credinta gresit, nu ne rugam bine, nu punem punct la sfarsit de rugaciune si culmea culmilor s-ar parea ca nici ei.Hmmm.. Psihedelic de-a dreptul!

Am invatat ca nu te mantuiesti daca nu crezi in adevaratul Dumnezeu si atunci ma intreb eu...aia din jungla, care n-au inventat inca focul, darmite sa auda de Dumnezeu, sunt sortiti Geenei? Ca nu mi se pare prea crestinesc...

Care sa fie oare adevarul? O fi una? O fi alta? O fi la mijloc?Inclin sa cred ca da; si poate mai linistiti or fi aia din jungla si mai aproape de Dumnezeul Adevarat decat noi. Adica salbaticia lor pare mai de doamne-ajuta decat civilizatia noastra elevata.

Parca sunt mai sinceri, mai buni, mai interesati de lucrurile importante decat noi.

Asa ca poate ca n-ar fi rau sa ne aducem aminte ca prostul poate spune lucruri destepte, iar „salbaticii” aia pana la urma nu sunt ei chiar atat de prosti.

Un comentariu:

  1. Honey uh esti destept si ai citit biblia din cate imi spui,deci referitor la ce ai scris vreau sa comentez ca: scrie ca v-a ajunge Cuvantul Domnului la toate marginile pamantului si toti vor sti si cunoaste..iar la judecata nu putem spune ca nu am stiut,nu am auzit(om:bogat,cult,prost,sarac,frumos..)
    Deci in concluzie avem acelasi Dzeu toti credem sau nu si unul singur a murit pentru intreaga omenire:Isus Hristos!
    Singurul scop al nostru pe pamant este simplu: "sa implinim cuvantul Domnului ca degeaba credem daca nu si implinim". Iar de putut se poate orice prin Hristos...

    RăspundețiȘtergere